Peter R. de Vries zendt beelden Koos H. toch uit

Posted in actueel, meningen, televisie on April 11th, 2010 by diedericky

 

 

peter1

En dat is in strijd met de uitspraak van de voorzieningenrechter. H’s persoonlijke levenssfeer is aangetast, zo oordeelde de rechter. Echter, door te moorden heeft H. zich buiten de maatschappij geplaatst. Moet de maatschappij (i.c. de rechter) zijn privacy dan nog wel beschermen? Had de belangenafweging niet anders moeten uitpakken? Ik kan Peter wel volgen. En die € 15.000,00 wegens het overtreden van het gerechtelijk verbod heeft SBS zo terug met de uitgezonden reclames.

Tags: , ,

Hello Goodbye – TV-recensie

Posted in meningen, televisie on October 25th, 2009 by diedericky

schiphol Joris_Linssen_365x243

Met veel plezier kijk ik wekelijks naar “Hello Goodbye”, een NCRV programma gepresenteerd door Joris Linssen. Hem kennen we nog van een ander NCRV programma “Taxi” waarin hij al chaufferend met argeloze passagiers converseerde. In “Hello Goodbye” doet hij eigenlijk hetzelfde. We zien Joris achteloos over onze nationale luchthaven slenteren waar hij hier en daar een praatje aanknoopt met mensen die ofwel op het punt van vertrek staan ofwel op de komst van een dierbare wachten. Joris is , daarvan ben ik overtuigd, oprecht geïnteresseerd in zijn gesprekspartner en zonder veel moeite legt deze dan bijna altijd zijn of haar hele hebben en houwen op tafel. Niet de presentator maar de gesprekpartner staat centraal. Het levert vaak interessante portretten en dito verhalen op. Klein minpunt is misschien dat de onderwerpen, zo is mijn indruk, ietwat zwaar op de hand liggen. Desondanks een verademing in het hedendaagse verschraalde televisieaanbod.

Tags: , , ,

Zomergast Jaap van Zweden (mening)

Posted in meningen, televisie on August 30th, 2009 by diedericky

Jaap_van_Zweden_copyright_Bert_Hulselmans_(resized)jaapvanzweden

Jaap van Zweden, de violist en dirigent, was de laatste Zomergast bij de VPRO. Het werd een interessant portret van een man die een duidelijke dualiteit in zich herbergt. Enerzijds is hij de getalenteerde maar ook eenzame musicus en anderzijds het Amsterdamse straatvoetballertje met het hart op de tong. Vooral dat laatste maakte dat de van gestalte kleine Jaap met kop en schouders boven de andere Zomergasten uitstak. Met zoveel oprechte openhartigheid had interviewster Margriet van der Linden een makkelijke avond. Wel vroeg zij soms naar de bekende weg zodat het leek alsof zij niet altijd goed luisterde. Iets te vaak reageerde Jaap van Zweden met de woorden “dat zei ik net”. Desondanks mooie televisie.

Tags: , ,

CQC recensie

Posted in televisie on August 29th, 2009 by diedericky

9b98fe35-09fd-363b-90a2-36cc73157955

Gisteren was de eerste aflevering van CQC. Ik zapte er toevallig langs. Dit is een nieuw programma van Beau van Erven Dorens. Het moet een zogenaamd grappig, brutaal en verrassend programma zijn. Probleem is dat de corporale Beau helemaal niet grappig noch verrassend is. RTL Boulevard deed hij op zijn ironische manier wel aardig. Maar een eigen programma dragen, kan hij niet. Zo ging Beau langs bij de najaarspresentatie van RTL4 (hoe afgezaagd is dat?) en bevestigde nog eens het hoge ons-kent-ons gehalte in het Nederlandse omroepwereldje. Niets brutaals of grappigs aan. Een secondant werd het Binnenhof opgestuurd om enkele ministers zogenaamd het vuur aan de schenen te leggen.  Maar niet heus. Het gebrek aan echte grappige fragmenten moest worden gecompenseerd met later toegevoegde – kennelijk ook grappig bedoelde – effecten en overdreven schokkerige cameravoering. Meer woorden maak ik er niet aan vuil. Slechte televisie.

Tags: , ,