De burger als melkkoe

Posted in actueel on June 27th, 2008 by diedericky

 

De prijs van benzine rijst de pan uit. Dat merk ik bij elke tankbeurt. Dit kost de burger en het bedrijfsleven handen vol geld. En er zit weer een accijnsverhoging aan te komen. Bedrijven zullen de stijgende kosten aan de consument doorberekenen. En zo wordt alles duurder. En onze concurrentiepositie verslechtert. Mensen klagen erover maar lijken zich hierbij neer te leggen. Nu geloof ik best dat de olieproducerende landen moedwillig hun productiecapaciteit niet volledig benutten en zo de olieprijs kunstmatig opdrijven. Als je bedenkt dat 60 % van de prijs aan de pomp bestaat uit belastingen dan spint de overheid aardig garen bij de huidige situatie. Bij een stijgende olieprijs wordt de schatkist weer aardig wordt gespekt. De burger als melkkoe dus. Het wordt dus tijd dat de overheid de hand in eigen boezem steekt. Het is te idioot voor woorden dat misschien straks de burger (net als in 1973) gestraft wordt met een autoloze zondag of andere beperkende maatregelen. Laat de overheid eerst maar eens de benzineaccijns verlagen.

update: taxichauffeurs komen in actie.

http://www.nu.nl/news/1624043/36/rss/Taxichauffeurs_komen_in_actie.html

Tags:

Foto’s

Posted in actueel on June 26th, 2008 by diedericky

 

Hieronder staan enkele foto’s die ik onlangs heb gemaakt en waar ik wel tevreden over ben. Je kunt erop klikken.

Tags:

ABBA

Posted in muziek on June 26th, 2008 by diedericky


ABBA vind ik leuk. Ik kom er openlijk voor uit.

Raar eigenlijk.

De deuntjes op het mierzoete af. Maar zijn o zo aanstekelijk.

De teksten van de liedjes hebben de diepgang van een bord yoghurt. Maar wat geeft het?

Thuis werd het veel gedraaid. Ik ben ermee opgegroeid.

Dat zal het wel zijn.

Ik kan er dus niets aan doen.

Lange tijd heb ik mij er tegen verzet.

Maar dit is popmuziek die tegenwoordig niet meer wordt gemaakt.

En dat is ook kunst.

Holland ligt eruit

Posted in meningen on June 22nd, 2008 by diedericky


Terugblikkend kan ex-bondscoach Marco van Basten worden verweten dat hij voor de laatste wedstrijd in de ‘poule des doods’ het elftal tegen Roemenie te ingrijpend heeft gewijzigd. De geoliede voetbalmachine van de eerste twee wedstrijden was in de kwartfinale tegen het sterke Rusland van tsaar Hiddink in geen velden of wegen te bekennen. Een elftal moet wel de kans krijgen om in het toernooi te groeien. Maar achteraf is altijd makkelijk praten.

Otis

Posted in muziek on June 15th, 2008 by diedericky

Otis Redding. Een legende. Geen levende legende helaas. Al op 26 jarige leeftijd overleed hij toen zijn vliegtuig neerstortte. Wat blijft is zijn fantastische soulmuziek En zijn bijzondere stem vol emotie. Aanraders:- These arms of mine. - Dock of the Bay- Respect (when I come home)- I got Dreams (to remember)- I’ve got sunshine (on a clowdy day) Als je hieronder op ‘play’ drukt hoor je ‘Dock of the Bay’

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Flarden

Posted in actueel on June 15th, 2008 by diedericky

 

Flarden uit een gesprek op straat tussen twee oudere dames.

“Wat moet ik dan?”“Ik kan toch niet alleen op de bank blijven zitten”“Maar soms is het hartstikke stil in huis”

“Ja dat heb ik ook”

Tags: