Computervirus

Posted in actueel on July 29th, 2008 by diedericky

 

Zelden zo’n last  van een computervirus gehad. Op een gegeven moment kreeg ik 670(!) meldingen dat mijn computer was besmet. Steeds werd ik uit Windows gegooid. Op een gegeven moment wilde hij niet eens meer opstarten. Dacht ik dat ik al mijn opgeslagen foto’s kwijt was. Gelukkig kreeg ik ‘m alsnog aan de praat. Gelijk heb ik een back-up gemaakt van mijn belangrijkste bestanden. Mijn harddisk formatteren van een fluitje van een cent. Het installeren van alle drivers was echter een drama. Elk onderdeel van de computer heeft zo’n beetje zijn eigen driver nodig. Het is uiteindelijk gelukt. Ondanks dat computers steeds sneller werken, steeds mooier beeld en geluid produceren wordt je toch met de neus op de feiten gedrukt: aan het basisontwerp is al jaren niets veranderd. In het kader van gebruiksvriendelijkheid is er nog een wereld te winnen.

Tags:

Achter tralies

Posted in actueel on July 24th, 2008 by diedericky

 

Radovan Karadzic is opgepakt. Hij zal zich ten overstaan van het Joegoslavië tribunaal moeten verantwoorden voor zijn misdaden. Het recht zal alsnog zegevieren! Maar wat een carrièreswitch! Van massamoordenaar tot natuurdokter. Van mensen (laten) vermoorden tot mensen (helpen te) genezen. Het kan niet anders dan dat Karadzic van de Serviërs hulp heeft gehad om zich een nieuwe identiteit aan te meten. Dat dergelijke types onder ons zijn verontrust mij. Maar de gedachte dat oorlogsmisdadigers als Karadzic wel ergens tegen de lamp lopen stelt mij tegelijkertijd weer gerust. Ook al duurt dat soms jaren. Kennelijk komt het de Serviërs in verband met de door hun gewenste aansluiting bij Europa beter uit om Karadzic nu te laten vallen en hem uit te leveren. Hoe dan ook: Een mooie les voor kwaadwillende dictators (lees: Mugabe).

Tags:

Napels

Posted in actueel on July 22nd, 2008 by diedericky

 

Deze foto’s stuurde Tony mij. Van Napels. Een mooie stad. Rechtse rakker Berlusconi heeft daar de vuilniscrisis toch mooi even opgelost. Maar daar hoor je niets over in het 8 uur journaal.

©Tony C.

Tags:

Lieveheersbeestje

Posted in actueel on July 20th, 2008 by diedericky

 

 Mijn nieuwe macro les heb ik eens goed getest op een lieveheersbeestje. Het symbool van vredelievendheid. Waar dat vandaan komt is niet duidelijk. Het schijnt juist nogal een jager te zijn.

    

Tags:

Liverpool is cool!

Posted in actueel on July 14th, 2008 by diedericky

 

 


Dit weekend bezocht ik met een stel vrienden de stad Liverpool. Wie bij Liverpool denkt aan een oude vieze industriestad heeft het goed mis. Liverpool is een bruisende, hippe stad vol moderne architectuur, musea, winkels en natuurlijk het Beatles-museum. En de betekenis van de Beatles mag niet worden onderschat. Want zonder Beatles zou er nu geen rock- of popmuziek bestaan. Een echte aanrader zijn de diverse pakhuizen die zijn omgebouwd tot hotel of restaurant of galerie. Maar vooral ’s avonds kun je je kostelijk amuseren. Engelsen uitgedost in de meest vreemde en veelal luchtige creaties stromen samen in een paar straten om ongegeneerd tot in de kleine uurtjes te feesten. Een echte aanrader!

 

 

 

Tags:

Nu ook in de Volkskrant!

Posted in actueel on July 14th, 2008 by diedericky

Tags:

Sigaar uit eigen doos (2)

Posted in actueel on July 10th, 2008 by diedericky

Er zijn 6,2 miljoen Staatsloten verkocht van – laten we zeggen – gemiddeld € 12 per stuk. Dat is dus een opbrengst van € 77,4 miljoen euro. Trek daar de jackpot van € 25 miljoen euro vanaf en je kunt de burger mooi compenseren voor de dure bezineprijs. Ook een sigaar uit eigen doos, maar in ieder geval kon je nog meedingen naar een mooie prijs.

Toch?

Huurder gijzelen

Posted in actueel on July 10th, 2008 by diedericky

  

Een rechter in Utrecht heeft onlangs beslist dat een overlastveroorzakende huurder voor de duur van drie dagen kan worden vastgezet als hij zich in een bepaalde wijk vertoont. Dit wordt als nieuws gebracht maar is het in feite niet. Al in 2003 heeft de rechter in Zwolle een soortgelijke uitspraak gedaan. Toen kon de huurder zelfs 8 dagen worden vastgezet. Deze uitspraak heeft toen maar weinig navolging van andere rechters gehad. De vraag is of dit nu anders zal zijn. De werking van dit soort uitspraken is beperkt. In de eerste plaats is het maar de vraag of de politie schaarse politiecellen wil gebruiken om overlastveroorzakers in op te sluiten. Bovendien komt de overlastveroorzaker na drie dagen gewoon weer op vrije voeten. In de praktijk is de overlastveroorzakende huurder vaak psychisch het spoor bijster. Het ligt niet voor de hand dat de lastpak na zijn detentie als herboren goede huurder in de maatschappij terugkeert. Wellicht dat er een afschrikkende werking van dit soort uitspraken uitgaat. Maar dat is moeilijk meetbaar. Met repressieve maatregelen los je het overlastprobleem niet op. Oplossingen voor het overlastprobleem moeten worden gezocht in de preventieve en hulpverlenende sfeer.

Tags:

Sigaar uit eigen doos

Posted in actueel on July 10th, 2008 by diedericky

De vrachtwagenchauffeur wordt door de regering financieel gecompenseerd voor de hoge benzineprijzen.Hoera!! En hoe gaat de regering dat betalen? Worden de accijnzen verlaagd? Nee, de regering heeft gerekend op de inkomsten van de accijnzen. Wordt dan de motorrijtuigenbelasting verlaagd? Nee. Dat kost de regering teveel geld. Krijgen de vrachtwagenchauffeur een subsidie? Nee. Van de subsidiepot is de bodem in zicht. Hoe gaat de regering dit dan betalen? De motorrijtuigenbelasting voor personenauto’s wordt volgend jaar verhoogd! Eureka!  Hoe kortzichtig is onze regering? Opnieuw is de gewone burger de klos. Onze vrachtwagenchauffeur heeft ongetwijfeld thuis ook een personenauto(tje) staan. Was het niet de Pvda die in de jaren ’70 riep dat iedereen het recht heeft een auto te bezitten? Bezitten is tot daar aan toe, maar mee rijden is uit den boze. Want bijna 40 jaar later pakt diezelfde Pvda de burger gewoon terug. De vrachtwagenchauffer betaalt dus zelf (mede) zijn eigen compensatie. Alles blijft bij het oude. Als dat geen sigaar uit eigen doos is, dan weet ik het ook niet meer.

Tags:

Deventer op stelten

Posted in actueel on July 5th, 2008 by diedericky

 
Vandaag heb ik ‘Deventer op stelten’ bezocht. Het is een internationaal straattheater – en spektakelfestival in de stad Deventer. Er waren voordrachten, toneelstukjes en werden er liederen gezongen. En dat alles op stelten. Met als decor de historische binnenstad. Plezier op hoog niveau dus!

Klik op de plaatjes voor een impressie!


Tags: