glipper

De bemoeizucht van bureau Jeugdzorg kent geen grenzen.

newsartimage_181981_415_9999_scl

Natuurlijk hoort de 14-jarige Laura Dekker thuis te zijn en niet over de wereldzeeën te zwerven. Toch krijg ik de indruk dat er tegenwoordig teveel wordt gedacht in de trant van ‘wat niet kan’ in plaats van ‘wat wel kan’. Elke ambitie wordt de kop ingedrukt door onze Rijksambtenaren. Ik herinner mij een aflevering van het tijdschrift National Geographic uit 1965 met een verslag van een soloreis rond de wereld van een 16-jarige jongen. Dat was een waar avontuur (om te lezen). De heisa rond Laura Dekkers ‘verdwijning’ en de inschakeling van bureau Jeugdzorg zal mogelijk averechts werken. Laura toont zich in ieder geval een inventieve jonge dame en weet iedereen mooi om de tuin te leiden. Dat heeft ook wel iets schattigs. Heeft Laura over twee jaar nog steeds de drang om rond de wereld te zeilen en beschikt zij over de vereiste deskundigheid, dan zie ik geen reden om haar tegen te houden. Tegenwoordig zijn schepen met de modernste snufjes uitgerust en zal zij ongetwijfeld traceerbaar zijn. Stel Laura dus op haar zestiende haar reis in het vooruitzicht, zo nodig onder begeleiding. Laura, maak je eigen dromen waar want niemand doet dat voor jou.

One Response to “De bemoeizucht van bureau Jeugdzorg kent geen grenzen.”

  1. F. Briedé Says:

    100 % mee eens

Leave a Reply